Info

Orasul Ranca

Statiunea Ranca a fost fondata in anii ’60, ca o destinatie turistica de iarna. Inceputul a fost marcat de construirea unor cabane si a unei pârtii de schi, atragand turisti din intreaga tara. In anii urmatori, statiunea a continuat sa se dezvolte, cu adaugarea de noi facilitati si pârtii de schi, precum si extinderea ofertei de cazare.

In deceniile care au urmat, Statiunea Ranca a devenit una dintre cele mai populare destinatii de iarna din Romania, atragand anual mii de turisti din intreaga tara si din strainatate. In aceasta perioada, statiunea a primit investitii semnificative pentru modernizarea si extinderea infrastructurii, cum ar fi construirea de noi pârtii de schi si instalatii de transport pe cablu, precum si renovarea si modernizarea unitatilor de cazare.

Astazi, Statiunea Ranca este una dintre cele mai moderne si bine echipate statiuni de ski din Romania, oferind turistilor o gama larga de activitati, facilitati si cazari, care se potrivesc tuturor nevoilor si bugetelor. Ea continua sa fie una dintre destinatiile de iarna preferate din tara, oferind turistilor oportunitatea de a se bucura de peisaje montane spectaculoase si de o serie de activitati in aer liber.

Vezi Live

Webcam Live – Statiunea Ranca

Vezi Live

Webcam Live 2 – Statiunea Ranca

Vezi Live

Webcam Live Alpin – Statiunea Ranca 

Statiunea Ranca se afla in judetul Gorj, in Romania, si este situata la o altitudine de 1.600 metri. Ea ofera turistilor posibilitatea de a se bucura de o varietate de activitati, cum ar fi schiul si snowboarding-ul pe pârtiile moderne, drumețiile montane, activitati in aer liber si cazare confortabila.

Transport: Statiunea Ranca poate fi accesata prin intermediul drumului national DN67, care face legatura intre Târgu Jiu si Novaci. De asemenea, exista posibilitatea de a lua un autobuz care face legatura intre Târgu Jiu si statiune.

Cazare: Statiunea Ranca ofera turistilor o gama variata de optiuni de cazare, de la hoteluri de lux si cabane, la pensiuni si apartamente. Toate unitatile de cazare ofera servicii de baza, precum incalzire centrala, acces la internet si parcare.

Partii de schi: Statiunea Ranca dispune de cinci pârtii de schi: patru pe Muntele Cornesu (partiile M1, M2, M3, M4) si una pe Muntele Papusa (partia Ranca 1). Partiile sunt dotate cu instalatii de transport pe cablu, precum teleski si telescaune, si sunt amenajate pentru schi si snowboarding.

Activitati: Pe langa schi si snowboarding, turistii pot participa la diverse activitati, cum ar fi drumețiile montane, excursii cu sania sau activitati recreative in aer liber. De asemenea, statiunea ofera posibilitatea de a savura mancaruri traditionale si bauturi calde in barurile si restaurantele din zona.

Alte informatii: In Statiunea Ranca exista posibilitatea de a inchiria echipament de schi si snowboarding, precum si de a participa la cursuri de schi pentru incepatori sau avansati.

Statiunea Ranca este situata in Munții Parang, in Romania, la o altitudine de aproximativ 1600 m. Este una dintre cele mai populare destinatii de iarna din tara, atragand anual mii de turisti care doresc sa se bucure de peisaje spectaculoase si de sporturile de iarna.

Statiunea dispune de un numar generos de cazari, de la cabane si vile rustice, la hoteluri moderne, care se potrivesc tuturor nevoilor si bugetelor. De asemenea, exista un numar mare de restaurante si baruri, unde turistii se pot bucura de mancaruri traditionale si bauturi calde, in timp ce privesc peisajele montane.

In ceea ce priveste sporturile de iarna, Statiunea Ranca ofera turistilor mai multe pârtii de schi, fiecare cu caracteristici specifice si nivel de dificultate diferit. Partiile sunt bine intretinute si sunt echipate cu sisteme moderne de instalatii de transport pe cablu, oferind turistilor o experienta de schi placuta si sigura.

In afara de schi, statiunea ofera o serie de activitati in aer liber, cum ar fi sanius, drumetii pe munte sau plimbari cu sania trasa de cai. De asemenea, exista o serie de facilitati indoor, cum ar fi piscine si saune, care ofera turistilor oportunitatea de a se relaxa si de a se incalzi in zilele mai friguroase.